Welkom op de website van

Your-drive
Automotive

Bel naar Your-Drive Automotive Mail naar Your-Drive Automotive Whatsapp naar Your-Drive Automotive Facebook Your-Drive Automotive

Veel gestelde vragen

Wanneer zijn jullie geopend?
Wij zijn uitsluitend op afspraak geopend. Doordeweeks kunnen we mogelijkheden creëren voor een bezichtiging en proefrit maar ook in het weekend en eventueel in de avonduren.

Kan ik de auto direct meenemen?
De meeste auto’s zijn al rijklaar en kunnen daarom ook direct mee naar huis worden genomen.

Moeten we naar het postkantoor om de auto over te schrijven?
Nee, wij kunnen uw nieuwe auto direct ter plekke overschrijven. Mocht u uw auto willen inruilen dan kunnen wij deze met hetzelfde gemak ook vrijwaren.

Wat moet ik meenemen om de auto direct te kunnen overschrijven?
Hiervoor moet u uw Nederlandse rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart/ paspoort meenemen.

Ik ga mijn auto inruilen, wat moet ik meenemen zodat jullie de auto kunnen vrijwaren?
Voor de vrijwaring van uw huidige auto hebben wij de volgende zaken nodig:

  • Kentekenpas,
  • Eerste tenaamstellingscode (De eerste tenaamstellingscode bestaat uit vier cijfers, u heeft deze code meegekregen van het garagebedrijf of het postkantoor. Let op! De eerste tenaamstellingscode is niet gelijk aan de meldcode.),
  • Tweede tenaamstellingscode (De tweede tenaamstellingscode bestaat uit vijf cijfers en is u toegezonden samen met de kentekenpas door de RDW.).

Heeft u uw auto al een lange tijd in bezit dan kan het zijn dat u nog een papieren kentekenbewijs heeft (Deze zijn tot 31 december 2013 gebruikt). In dit geval moet u kentekenbewijs deel II meenemen, dit wordt ook wel het ‘overschrijvingsbewijs’ genoemd.

Wat is het verschil tussen een APK keuring en een onderhoudsservice?
De APK is een verplichte periodieke keuring die zich voornamelijk richt op de veiligheid- en milieuaspecten van autorijden. Het is een momentopname, voldoet de auto aan de minimale eisen op het moment van keuring dan wordt hij goedgekeurd.

Bij onderhoud ligt naast veiligheid de nadruk ook op het in goede conditie houden van uw auto en het zoveel mogelijk voorkomen van hoge reparatiekosten (denk hierbij aan onderhoud van uw motor, brandstofsysteem en remsysteem).

Wat is het verschil tussen een marge en BTW auto?
Als u de auto particulier koopt dan maakt dit geen verschil. Voor een ondernemer die de auto zakelijk wil gaan rijden ligt dit anders, hij of zij kan bij een BTW auto de BTW van de aankoopsom terugvorderen. Dit kan bij een marge auto niet.

Kan ik mijn auto ook aan jullie verkopen zonder een auto terug te kopen?
U mag uw huidige auto altijd aan ons aanbieden. Wij zullen de auto dan controleren en beoordelen of hij binnen onze voorraad past. (Wij kopen auto’s in tot maximaal 160.000 km)

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?
U mag mij altijd bellen, mailen of een whatsapp sturen. Ik help u graag verder.